Hypotheek berekenen: Wat u moet weten

Hypotheek berekenen: Wat u moet weten?

Heeft u wensen om een huis te kopen en wilt u weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen? Dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over het hypotheekproces. In deze blog benoemen we de factoren die een rol spelen bij de hoogte van de hypotheek, schrijven we hoe u gemakkelijk uw hypotheek kunt laten berekenen en delen we enkele tips om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw hypotheeklening kunt halen. 

Gemakkelijk uw hypotheek berekenen

Hoeveel kunt u precies lenen? En bespaart u geld als u uw hypotheek nu oversluit? Twee van de meest gestelde vragen op het gebied van hypotheken. En hoewel dit gemakkelijk is te berekenen middels een online tool, raden wij altijd aan om de expertise van een erkende hypotheekadviseur in te schakelen. Zij kunnen u helpen met een nauwkeurige berekening die rekening houdt met uw persoonlijke financiële situatie, toekomstplannen en risicobereidheid. Daarnaast kunnen zij u adviseren over de verschillende hypotheekopties, rentetarieven en voorwaarden die het beste aansluiten bij uw behoeften en doelstellingen.

Op deze manier weet u zeker dat u een hypotheek afsluit die niet alleen past bij uw huidige situatie, maar ook flexibel genoeg is om eventuele veranderingen in de toekomst op te vangen.

Makelaar André werkt samen met Binnendijk en van Rijsbergen

Als ervaren makelaar begrijpen we als geen ander dat u op zoek bent naar betrouwbare en deskundige partners om uw hypotheekaanvraag soepel te laten verlopen. Daarom hebben wij al twaalf jaar een prettige samenwerking met 2 externe, professionele hypotheekadviseurs Joost van Rijsbergen en Jacques van Eck. Zij hebben beide ruim 20 jaar ervaring in het hypotheek vak en staan bekend om hun uitgebreide kennis, persoonlijke benadering en klantgerichte aanpak. 

Vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan met de onafhankelijke hypotheekadviseurs van Binnendijk en van Rijsbergen. 


Welke factoren beïnvloeden de hypotheekhoogte? 

  • Uw inkomen: Hoe hoger uw inkomen, hoe meer u in het algemeen kunt lenen.
  • Uw dienstverband: Een vast dienstverband geeft doorgaans meer zekerheid en kan resulteren in een hogere hypotheek.
  • Uw financiële verplichtingen en schulden: Bestaande financiële verplichtingen en schulden kunnen van invloed zijn op de hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen.
  • Uw toetsinkomen: Dit is het inkomen waarop de geldverstrekker baseert hoeveel u kunt lenen.
  • Koopt u samen of alleen: Als u samen met een partner koopt, kan dit uw gezamenlijke inkomen verhogen en dus de hypotheekhoogte beïnvloeden.
  • Het energielabel van de woning: Een energiezuinige woning kan gunstig zijn voor uw hypotheek, omdat het kan resulteren in lagere maandelijkse lasten.

Een specialist naast u bij de aankoop van een woning? 

Als u een woning wilt kopen, staat u voor tal van keuzes. Keuzes waarbij verstand en gevoel vaak om de voorrang strijden. Op die momenten sta ik naast u en help ik u. Met een duidelijke mening over de woning die u wilt kopen. Met ideeën over de mogelijkheden van een woning.

Met ervaring in het onderhandelen. Maar ook met concrete oplossingen voor bijvoorbeeld de financiering en hulp bij juridische zaken. Eigenlijk kunt u geen vragen hebben rond de aankoop, verbouwing en verhuizing van uw woning, of ik help u. En omdat er soms veel in korte tijd moet gebeuren als uw droomwoning eindelijk te koop komt, ben ik ook buiten kantooruren voor u bereikbaar!

 

Makelaar Andre
Makelaar Andre