Onafhankelijk hypotheekadvies: waar let u op?

Onafhankelijk hypotheekadvies is belangrijk. Niet alleen weet u zeker dat u advies krijgt dat gericht is op uw financiële situatie, u heeft ook de geruststelling dat er geen verborgen agenda’s of belangen zijn die het advies kunnen beïnvloeden. Wat onafhankelijk hypotheekadvies nu eigenlijk is en waar u vooraf op moet letten, vertellen we graag in deze blog. 

 

Wat is onafhankelijk hypotheekadvies? 

Met onafhankelijk hypotheekadvies wordt bedoeld dat er sprake is van een hypotheekadvies waarbij de adviseur geen financiële belangen heeft bij specifieke hypotheekverstrekkers of producten. Dit betekent dat de adviseur geen provisies ontvangt voor het verkopen van bepaalde hypotheekproducten en dus geen prikkel heeft om u naar een bepaalde aanbieder te sturen. 

 

In plaats daarvan zou een onafhankelijke adviseur moeten streven naar het vinden van de hypotheek die het beste aansluit bij uw financiële situatie, behoeften en doelen. Deze adviseurs zijn gebonden aan een plicht en zijn verplicht om uw belangen op de eerste plaats te zetten. Ze bieden transparantie over hun kosten en tarieven en luisteren actief naar uw wensen en omstandigheden om advies op maat te kunnen leveren. Kortom, onafhankelijk hypotheekadvies is bedoeld om u te helpen de juiste financiële beslissingen te nemen zonder dat er sprake is van belangenconflicten of verborgen agenda’s.

 

Waarom onafhankelijke hypotheekadvies van waarde is 

Kiezen voor een onafhankelijke hypotheekadviseur is absoluut de moeite waard. Niet alleen weet u zeker dat u advies krijgt dat gericht is op uw specifieke financiële situatie en doelen, u krijgt ook de gemoedsrust dat er geen verborgen agenda’s zijn die het advies kunnen vertroebelen. Onafhankelijke adviseurs hebben geen financiële binding met specifieke hypotheekverstrekkers of producten, waardoor ze de vrijheid hebben om u te helpen bij het vinden van de hypotheek die écht bij u past. 

 

Onafhankelijk hypotheekadvies van onze geregistreerde partners

Makelaar André werkt al geruime tijd actief samen met twee betrouwbare, onafhankelijke adviseurs van Binnendijk en van Rijsbergen. Jacques van Erk en Joost van Rijsbergen zijn ervaren professionals die zich inzetten om u te voorzien van objectief hypotheekadvies op maat. Met ruim 20 jaar aan ervaring weten zij exact hoe zij u op een persoonlijke wijze kunnen helpen bij het afsluiten van een hypotheek waar u een goed gevoel bij heeft. 

Hypotheekadviseurs die voor u klaarstaan, met uw belangen voorop

De hypotheekadviseurs van Binnendijk en van Rijsbergen, een ervaren kantoor waar Makelaar André al jaren met veel genoegen mee samenwerkt, staan klaar om u te voorzien van deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies. Zij kunnen precies voor u uitrekenen wat u kunt lenen. Maar ze geven ook advies bij welke bank u uw hypotheek het beste af kunt sluiten. 

 

Ze zoeken voor u de laagste rente, kijken naar de beste voorwaarden en zorgen ervoor dat de hypotheek perfect aansluit bij uw financiële situatie en toekomstplannen. Daarnaast zijn ze 100% onafhankelijk en vergelijken ze tientallen hypotheken van verschillende verstrekkers voor u. Zo weet u zeker dat u goed zit!

 

Het eerste gesprek, wat online of op locatie kan plaatsvinden, is altijd gratis en kan eventueel ook ‘s avonds worden afgesproken. Stel uw vragen, ontdek de verschillende mogelijkheden en bespaar veel geld. 

Kosten hypotheekadvies

Wanneer u een woning wilt kopen, verbouwen of verduurzamen heeft u in dergelijke gevallen vaak een hypotheek nodig. Maar hoeveel kun u nu precies lenen? En hoe weet u of u de beste keuze maakt? Daar kan een hypotheekadviseur uitstekend bij helpen. Sterker nog, het is hun dagelijkse taak om u te begeleiden bij het maken van de juiste financiële beslissingen.

 

Waar het voor u wellicht niet altijd duidelijk is wat de beste hypotheekoptie is of welke voorwaarden het meest gunstig zijn, hebben hypotheekadviseurs de kennis en ervaring om dit precies voor u uit te zoeken. Maar wat zijn de kosten voor deze waardevolle service? Daar vertellen we in deze blog graag meer over.

 

Wat kost hypotheekadvies? 

De kosten voor hypotheekadvies verschillen vaak per adviseur. Dit heeft met name te maken met de verschillende diensten en extra’s die worden aangeboden, evenals de complexiteit van uw financiële situatie en de specifieke hypotheek die u zoekt. Zo zal het afsluiten van een algemene hypotheek volgens de standaard werkwijze doorgaans minder kosten met zich meebrengen dan wanneer er sprake is van specifieke omstandigheden. 

 

Bij specifieke omstandigheden kunt u bijvoorbeeld denken aan situaties waarbij er sprake is van een complexe inkomensstructuur of wanneer er meerdere partijen betrokken zijn bij de hypotheekaanvraag. De gemiddelde kosten voor hypotheekadvies liggen dan ook tussen de €1.500 en €4.000.

 

Een hypotheekadviseur inschakelen: Waar u op moet letten

 

    1. Vergelijk diverse adviseurs: Voordat u vast staart op één specifieke adviseur, is het verstandig om verschillende adviseurs te vergelijken. Door diverse opties te onderzoeken kunt u een goed beeld krijgen van wat er beschikbaar is en welke adviseur het beste aansluit bij uw behoeften en financiële situatie. Let daarbij niet alleen op de kosten, maar ook op de ervaring, reputatie, certificeringen en de mate van transparantie door de adviseur.  
  • Zorg voor een goede voorbereiding: Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk voordat u de zoektocht start naar een geschikte hypotheekadviseur. Wat zijn uw financiële doelen en behoeften? Hoe ziet uw huidige financiële situatie eruit? En welk type hypotheek past het beste bij uw wensen en levensstijl? Het hebben van duidelijke antwoorden op deze vragen kan u helpen bij het selecteren van een adviseur die het beste bij u past. 


  • Controleer of de adviseur doet wat hij moet doen: Lees reviews, kijk naar de staat van dienst en vraag kennissen over hun ervaring met de hypotheekadviseur. Zo krijgt u een gericht beeld van de professionaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid van de adviseur.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor betrouwbaar hypotheekadvies?

Al ruim 12 jaar werken wij met veel genoegen samen met twee deskundige hypotheekadviseurs van Binnendijk & van Rijsbergen. Beide hypotheekadviseurs zijn gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring in het vakgebied. Of u nu op zoek bent naar een eerste huis, uw huidige hypotheek wilt oversluiten, of een investeringspand wilt financieren, zij bieden advies op maat dat perfect aansluit bij uw financiële situatie en toekomstplannen. Met de begeleiding van Jacques van Erk en Joost van Rijsbergen kunt u met vertrouwen de juiste beslissingen nemen. 

Ook weet u zeker dat u op een deskundige wijze wordt begeleid. Met uw belangen op de eerste plaats. Het eerste gesprek is kosteloos en kan desgewenst ook ’s avonds worden gepland. Stel uw vragen, verken uw opties en bespaar aanzienlijk op de kosten!

Makelaar Andre
Makelaar Andre