Voorbeeldbrief bod huis: zo brengt u een goed bod uit!

Heeft u de woning van uw dromen gezien? Dan is het tijd om een goed bod uit te brengen. Maar wat is nu eigenlijk een goed bod? Hoe vergroot u de kans dat uw bod geaccepteerd wordt? En hoe dient u zo’n bod eigenlijk in? In deze blog voorzien wij u dan ook graag van een voorbeeldbrief waarin alle noemenswaardige aspecten van een biedingsbrief worden belicht, zodat u zelfverzekerd en doeltreffend uw bod kunt uitbrengen.


Een bod uitbrengen: Belangrijk om te weten

Voordat u een bod uitbrengt op de woning is het goed om aandacht te besteden aan enkele belangrijke zaken. Zo mag u bijvoorbeeld maar één keer een eerste bod uitbrengen en is het essentieel om de marktwaarde van vergelijkbare huizen in de buurt te kennen. U wilt er namelijk zeker van zijn dat het bod niet extreem hoog is, maar dat deze wel degelijk competitief genoeg is om serieus overwogen te worden door de verkoper.

 

De hoogte van het bod is niet altijd leidend voor de verkopende partij. Zij kijken ook naar andere zaken, zoals eventuele ontbindende voorwaarden, roerende zaken die u wellicht wilt overnemen en de gewenste opleverdatum van de woning. Maar ook de vraag of uw bod met of zonder voorbehoud van financiering wordt uitgebracht, kan van invloed zijn op hun besluit.


Voorbeeldbrief voor het uitbrengen van een bod 

Maar hoe brengt u nu eigenlijk een bod uit? En hoe kunt u deze biedingsbrief zo effectief mogelijk maken om de kans op succes te vergroten? Het is allereerst belangrijk om de belangrijkste punten van uw bod zwart-op-wit te zetten. Dit kan via een mail, maar mag ook nog altijd op papier. 

 

Zorg er vervolgens voor dat alle concrete punten worden benoemd. Denk aan het bod, eventuele ontbindende voorwaarden, de gewenste opleverdatum en de roerende zaken die u wilt overnemen. Deze punten kunt u in een zelf opgestelde brief benoemen, maar u kunt ook gebruik maken van deze voorbeeldbrief die u verder kunt aanpassen aan uw specifieke situatie.

 

Voorbeeld van een biedingsbrief 

Bron: hypotheek.nl

[Plaats, datum]

Onderwerpregel: Bod op woning [straat + huisnummer, plaats]

 

Geachte heer/mevrouw [naam ontvanger e-mail],

Naar aanleiding van de bezichtiging van uw woning aan  de [straat + huisnummer] in [plaats], willen wij graag een bod uitbrengen. De woning heeft onze interesse gewekt en [omschrijf de reden van uw bod]. Graag willen wij dan ook een bod uitbrengen van € 300.000 (zegge driehonderdduizend euro) kosten koper.

Bij dit bod hebben wij rekening gehouden met enkele onderhoudskosten voor de woning, zoals [vul aan met kosten zoals: de vervanging van de cv-ketel, vernieuwing van kozijnen of renovatie van het dak.]

Op dit bod zijn de volgende ontbindende voorwaarden van toepassing:

 

  • [Onder voorbehoud van financiering van de gehele koopsom binnen 6 weken na ontvangst van de koopovereenkomst.]
  • [Onder voorbehoud van de bouwkundige keuring, waarbij de kosten voor noodzakelijk onderhoud die uit de keuring volgen niet boven € 5.000 mogen uitkomen]
  • [Onder voorbehoud van het verkrijgen van een hypotheek met NHG-garantie.]
  • [Ons bod is geldig tot: datum, tijd.]

Daarbij stel ik [datum oplevering] voor als datum voor de sleuteloverdracht. Eventueel kan de sleuteloverdrachtdatum in overleg met de verkopers worden vastgesteld. Bij het bod is de overname van een aantal roerende zaken inbegrepen. Het gaat daarbij om: [opsomming roerende zaken]

[Voeg nogmaals een persoonlijke boodschap toe]

Ik kijk uit naar uw reactie op dit bod en hoor graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

[naam- en adresgegevens]
[e-mailadres]
[telefoonnummer]

 

Voeg een persoonlijke boodschap toe

Een biedingsbrief biedt ook ruimte voor een persoonlijke groet, boodschap of toelichting waarom juist ú dit huis graag wil kopen. Dit kan uw bod kracht bijzetten en de verkoper laten zien dat u enthousiast en serieus bent over de aankoop. Niet geschoten is wat dat betreft dan ook altijd mis. 


Kan Makelaar Andre u van dienst zijn? 

Heeft u de woning van uw dromen gevonden en bent u benieuwd hoe u de grootste kans maakt om dit huis succesvol aan te kopen? Met Makelaar André aan uw zijde bent u verzekerd van deskundige begeleiding en een persoonlijke aanpak. Samen gaan we op zoek naar uw ideale thuis, waarbij ik uw belangen behartig en u voorzie van waardevol en eerlijk advies tijdens het gehele aankoopproces.

Ik help u graag bij het vinden van een woning die voldoet aan al uw wensen en voorzie u graag van deskundig aankoopadvies. Neem dan vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe ik als aankoopmakelaar het verschil voor u kan maken bij het realiseren van uw woondromen.

Makelaar Andre
Makelaar Andre