Wilt u binnen twee minuten weten wat uw woning ongeveer waard is?

Met de gratis rekentool ontvangt u per e-mail een waarde-indicatie van uw huis. Ik check online de benodigde informatie zoals het bouwjaar, het type woning en de woon- en perceeloppervlakte van uw huis.. Die informatie wordt vergeleken met cijfers van de gemeente en verkoopprijzen van woningen bij u in de buurt.

“Een waardebepaling geeft u inzicht in de geschatte waarde van uw woning. Zo heeft u een beter beeld van de mogelijkheden.”

waardebepaling 2 minuten

Een waardebepaling geeft een gerichte indicatie

Door onze online waarde indicatie kunt u beter een inschatting maken of het slim is om nu uw huis te verkopen en welke verkoopprijs u kunt verwachten. Wilt u precies weten wat uw huis kan opbrengen bij de verkoop? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende waardebepaling. Makelaar André komt dan bij u langs en vertelt u de verwachte verkoopwaarde van uw woning.

Maak een afspraak

Het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie

Let op: een online waardebepaling is geen taxatie. U heeft nog steeds een taxatierapport nodig voor de financiering van uw huis of het veranderen van uw hypotheek.

Meer weten over de waardebepaling? 

Dankzij de waardebepaling krijgt u een gerichte indicatie voor de waarde van uw huis. Deze waardevolle informatie vormt niet alleen de basis voor een realistische verkoopprijs, maar geeft u ook inzicht in de sterke punten van uw woning en mogelijke verbeterpunten. Als ervaren makelaar zorg ik voor een nauwkeurige en objectieve waardebepaling, gebaseerd op mijn kennis van de lokale vastgoedmarkt en de specifieke kenmerken van uw woning. 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe een waardebepaling u kan ondersteunen bij het succesvol verkopen van uw huis.

Veelgestelde vragen aan Makelaar André over gratis waarde bepaling

Een taxatie en een waardebepaling hebben beide tot doel om de waarde van een woning vast te stellen, maar er zijn belangrijke verschillen tussen beide. Een taxatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur en is een officieel rapport dat vaak wordt gebruikt bij het verkrijgen van een hypotheek of voor juridische doeleinden. Een taxatie omvat een uitgebreide analyse van de woning en de markt, en resulteert in een exacte waarde van de woning. Een waardebepaling daarentegen wordt doorgaans uitgevoerd door een makelaar en is minder formeel. Het is een schatting van de waarde op basis van vergelijkbare verkopen in de buurt en de expertise van de makelaar.

Bij een waardebepaling zal een makelaar uw woning grondig inspecteren en gegevens verzamelen over vergelijkbare verkopen in de buurt. Op basis van deze informatie en zijn of haar expertise zal de makelaar een schatting maken van de waarde van uw woning. Dit proces kan variëren afhankelijk van de specifieke methode die de makelaar hanteert, maar het resultaat is een indicatie van wat uw woning waard zou kunnen zijn op de huidige markt.

De kosten voor een waardebepaling kunnen variëren afhankelijk van het makelaarskantoor en de specifieke omstandigheden van uw woning. In veel gevallen bieden makelaars een gratis waardebepaling aan als onderdeel van hun dienstverlening. Het is raadzaam om contact op te nemen met een makelaar om de kosten en mogelijkheden voor een waardebepaling van uw woning te bespreken.

Makelaar Andre
Makelaar Andre